info

WAT IS SCHIPPOP?

Schippop is een gratis popfestival dat jaarlijks wordt gehouden in Schipluiden (vlakbij Delft). Het is geen grootschalig festival maar het is intiem en de sfeer is goed. Schippop staat erom bekend dat de programmering veelzijdig is en dat de bands die geboekt worden aan de vooravond van het grote succes staan. Bands die in het verleden het Schipluidense grasveld onveilig maakten, stonden niet lang daarna op de grote landelijke festivals. Denk aan Dewolff, Triggerfinger, Chef's Special, Kensington en in 2017 Diggy Dex & Will and the People. 
Ook dit jaar grote namen op ons terrein. Wat dacht je van Handsome Poets en Tim Knol? Genoeg reden om ook in 2018 naar Schippop te komen!


WAAR EN WANNEER?

Op 9 juni vindt de 19e editie plaats op evenemententerrein Tiendweg in Schipluiden. Vanaf 13:30 uur barst het feest los en is er ook voor de kinderen genoeg te doen. Er staan dit jaar 11 optredens gepland dus je bent de hele middag en avond onder de pannen! 

Je kunt natuurlijk lekker komen fietsen, en als je uit de richting van (station) Delft komt kun je met je (OV-)fiets vanaf station Delft komen, dan ben je ongeveer 20 minuutjes onderweg. Je kunt ook de bus pakken, bus 33 halte Schipluiden, Gemeentehuis. 


CATERING

Omdat er ook voor de inwendige mens gezorgd moet worden, zijn er op het festivalterrein verschillende cateraars aanwezig. Pannenkoeken, loempia's en meer, je kunt rond etenstijd lekker op het terrein blijven en je hoeft dus niets van de muziek te missen. 


SCHIPPOP VOLGENS 3VOOR12 DEN HAAG

"Bij festivals denk je wellicht aan uitgestrekte grasvelden, drie podia en een veel te strakke programmering. Zodat je zelfs op je vrije dag aan het plannen bent! Dat is bij Schippop duidelijk niet het geval. Een charmant podium siert een lief grasveldje vlak bij de plaatselijke tennisvereniging. Naar het blijkt ruimte genoeg voor Schippop. Alles is netjes verzorgd. Geluid, eettentjes, dixies, kinderopvang, en ook het weer werkt mee. Wederom een bewijs dat er niet veel nodig is voor een leuk festival."

Bron: http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/42079870

Kortom, Schippop is het leukste gratis festival in de polder!